Военният министър на Русия Сергей Шойгу е изпратил писмо до министъра

...
Военният министър на Русия Сергей Шойгу е изпратил писмо до министъра
Коментари Харесай

Военната спецоперация в Украйна стигна до киното

Военният министър на Русия Сергей Шойгу е изпратил писмо до министъра на културата Олга Любимова с молба да изключи президента на Украйна Владимир Зеленски, в предишното артист и шоумен, и украинският продуцент Александър Роднянски — " от културния дневен ред " в Русия.

Копие на писмото с подписа на Шойгу публикуват изданията Медиазона и The Insider, с обяснението, че са го получили от източник, непосредствен до Министерството на културата.

„ В рамките на специалната военна интервенция се подхващат ограничения за образуване на позитивно публично мнение на жителите на Руската федерация в поддръжка на управлението на страната и дейностите на въоръжените сили на Руската федерация, предприети от управлението на страната — пише Шойгу. — Едновременно с това в културния бранш на руското медийно пространство продължават да се демонстрират филми и телевизионни предавания с присъединяване на В. А. Зеленски, а също и реализирани творческите планове на крупния украински медиа управител А. Е. Раднянски. Популяризирането на тези лица (Зеленски и Роднянски - ред.) в актуалните условия не способства за осъществяването на решенията, взети от управлението на страната “.

Как тъкмо Роднянски и Зеленски ще бъдат изключени от дневния ред на съветската просвета, не се споделя. Но не е мъчно да се допусна, че филмите и сериали с тяхно присъединяване ще бъдат отстранени от репертоара на кината и стриймингплатформите. Ще би трябвало бъде прекратен  любимия на милиони руснаци телевизионен сериал „ Сватове “, продуциран от компанията на Зеленски.

Александър Роднянски е международно прочут продуцент и един от най-известните съветски режисьори. Документалист и притежател на доста награди, той е основател на телевизионния канал 1 + 1, след което сполучливо оглавяваше корпорацията STS Media в най-хубавите й години.  Роднянски е четирикратно номиниран за Оскар. Многократен лауреат от филмовия фестивал в Кан. Трикратен притежател на премията на Руската академия за филмово изкуство " Ника ", притежател на 15 награди на Академията на съветската телевизия TEFI. Във филмографията му има такива ярки и толкоз разнообразни филми като " Слънцето " на Сокуров, " 9-та рота ", " Обитаемият остров " и " Сталинград " на Бондарчук, „ Левиатан “ и „ Нелюбов “ на Звягинцев, „ Върлината “ на Балагов, „ Разтваряйки юмруци “ на Коваленко…

„ Не знам нищо за това писмо, само че тази информация въобще няма да се отрази на моята активност. Аз нямам желание по никакъв метод да употребявам пари от съветската страна “, сподели  Раднянски пред  The Insider.

По-рано, на фона на военните дейности в Украйна, стрийминг услугата Netflix, върна на платформата си сериала „ Слуга на народа “ с присъединяване на Владимир Зеленски, само че скоро по-късно бе принудена на напусне Русия.

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР